BSA posa en marxa un programa d'acompanyament assistit amb gossos al Centre Sociosanitari el Carme

BSA posa en marxa un programa d'acompanyament assistit amb gossos al Centre Sociosanitari el Carme
Anna García de Albéniz
16/05/2024 - 11:56

Centre Sociosanitari el Carme, Montigalà - Badalona Serveis Assistencials ha incorporat durant el mes d'abril un nou programa de teràpia assistida amb gossos al Centre Sociosanitari el Carme. Una iniciativa per millorar el benestar emocional i cognitiu dels pacients durant la seva estada al centre.

WhatsApp Image 2024-05-16 at 11.29.06
La tècnica Cristiana Martins amb la Vida i la Lu

La Vida i la Lu són dues gosses adoptades per la Cristiana, que forma part de l'entitat «El racó de Milú». Un cop per setmana, i durant dues hores, visiten els usuaris del centre sociosanitari per fer-los companyia. Els animals són un recurs terapèutic excel·lent per aconseguir objectius de manera més ràpida perquè són agents facilitadors. Al Centre Sociosanitari el Carme acompanyen diferents perfils de pacient.

Anna Ferrer és cap de servei de Geriatria i Cures Pal·liatives de BSA i la Cristiana Martins és tècnica de 'El Racó de Milú'

Entre els pacients la nova proposta ha tingut molt bona acollida. Tot i que tot just s'ha posat en marxa el mes d'abril, els usuaris esperen cada setmana amb candeletes la seva visita. Un d'ells és el José Molina. Quan la Lu i la Vida entren a la seva habitació, li canvia l'humor i la mirada. I es que la iniciativa permet a les persones ingressades crear vincles afectius en un moment complicat.

El José Molina és usuari del Centre Sociosanitari el Carme

Tot i que el projecte està arrencant, tots els agents implicats auguren que serà de llarga durada pels beneficis que comporta de cara als pacients. L'entitat 'El Racó de Milú' està especialitzada en intervencions assistides amb animals. Tenen un total de 24 gossos, el 80% dels quals són adoptats. De fet, la darrera incorporació ha estat la Lu.