Campuzano proposa revisar els protocols socials amb els menors inimputables però creu que no toca debatre canvis legals

Campuzano proposa revisar els protocols socials amb els menors inimputables però creu que no toca debatre canvis legals
Emma Teixidó Rey/ ACN
07/06/2023 - 20:50

Badalona - El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, aposta per afrontar el debat sobre la inimputabilitat dels menors de 14 anys fent una revisió dels protocols socials d'actuació que ara té la Generalitat. Assegura, però que 'no és el moment' de parlar de canvis legals, però sí que aposta per una resposta 'clara i contundent' de l'àmbit social i educatiu.

Ho ha dit a l'ACN en una trobada empresarial al Penedès on s'ha mostrat preocupat i indignat davant els casos de violacions dels darrers mesos. El conseller també ha fet una crida al conjunt de la societat per a difondre 'més i millor' l'educació sexual, abordar el 'problema' que suposa la facilitat d'accés dels adolescents a la pornografia. Per això també reclama més corresponsabilitat dels pares.

Pel que fa a la possibilitat de reformar de la llei del menor, tal com dimarts, proposava el futur alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, Campuzano ha dit que ara no és el moment de fer aquests canvis i per això aposta per fer un debat de fons sobre la inimputabilitat dels menors de 14 anys i reforçar l'acompanyament a les víctimes.