Can Ruti obre les portes a espais ocults per ensenyar el seu estalvi energètic

Can Ruti obre les portes a espais ocults per ensenyar el seu estalvi energètic
Laia Martínez
04/06/2024 - 21:49

Badalona - 30 metres de desnivell per un passadís a l'Hospital Germans Trias i Pujol amaguen els diferents equipaments d'eficiència energètica, amb què han reduït prop d'un 10% el seu impacte ambiental. En les portes obertes d'aquesta tarda, un grup de ciutadans ha descobert les mesures implementades per aquest centre hospitalari. És una jornada impulsada per l'ICAEN, en el marc de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible, de l'11 al 13 de juny.

DSCF8808
Durant la visita, aquesta tarda

Els hospitals són uns grans consumidors d'energia i és per això que Can Ruti s'ha implicat de forma decidida per reduir la seva petjada de carboni. La visita ha començat al vestíbul principal i ha seguit per un passadís soterrat que comunica amb la central tèrmica de l'hospital. Des de Can Ruti continuaran avançant en aquest nou model energètic perquè l'impacte mediambiental sigui el menor possible.

Hem reduït un 85% les emissions de CO₂

Marc Jaumà és el director de Serveis Generals de l'Hospital

Una visita en la qual els ciutadans que s'han apuntat han conegut les millores energètiques que aplica aquest centre sanitari badaloní i on han accedit a alguns llocs privats que, d'altra manera, no tindrien l'oportunitat de veure.

Una baixada de 30 m en vertical, ple de canonades, és impactant

Javier Rebilla, un dels visitants
DSCF8812

L'Institut Català de l'Energia ha triat uns quants espais del territori català per mostrar a la ciutadania l'aposta que fan per les energies renovables. Un d'aquests equipaments ha estat l'hospital badaloní per la millora que han fet en eficiència energètica.

Veure totes aquestes parts dels edificis que no es veuen normalment

Marta Gudiol és cap d'Unitat en l'ICAEN

En el seu camí per a la descarbonització, l'hospital també ha reduït el consum de gas i les emissions relacionades amb la mobilitat. A més, han impulsat un projecte pilot de reciclatge amb el qual redueixen el 35% de les emissions o de residus líquids amb una reducció del 89%, entre altres.

DSCF8726
Exterior de l'Hospital Germans Trias i Pujol

Com a mostra de sensibilització, per aquest dissabte al matí (10 h a 13 h) han organitzat el tercer Clean Up Day, una recollida selectiva de residus per l'entorn de Can Ruti. Una jornada que també es duu a terme en el marc dels actes de celebració del 40è aniversari del centre.

Badalona Notícies, d'aquest 4 de juny