Caos a Renfe: l'R1 podria recuperar la normalitat dimarts, però les línies R3 i R4 nord trigaran dos mesos

Caos a Renfe: l'R1 podria recuperar la normalitat dimarts, però les línies R3 i R4 nord trigaran dos mesos
Judit Larios
13/05/2024 - 06:00

Badalona - Un robatori de coure a l'estació de Renfe de Montcada Bifurcació, durant la matinada de diumenge, va provocar una incidència general al servei que continua encara aquest dilluns. Els trens de l'R1 només circulen fins a Badalona, on els passatgers han d'agafar el metro si volen continuar el recorregut en direcció Barcelona. La línia podria tornar a operar en la seva totalitat a partir de demà dimarts, mentre que l'R3 i l'R4 nord poden trigar dos mesos a recuperar la normalitat.

La situació a la xarxa ferroviària s'espera «complicada» avui. Renfe preveu alteracions a l'R1, l'R3, l'R4 i l'R7. Com ja ha passat aquest diumenge, les estacions de plaça Catalunya i Arc de Triomf estaran sense servei. Com a solució temporal per minimitzar les afectacions als passatgers, es reforçarà el servei de la resta de transports, com són el metro, els Ferrocarrils i els autobusos. Aquestes són algunes de les mesures acordades en una reunió ahir al vespre entre la Generalitat, Adif, Renfe i l'Ajuntament de Barcelona.

Segons han explicat, els tècnics d'Adif han determinat que l'avaria pel robatori ha provocat danys estructurals. La Generalitat ha avançat que demanarà una auditoria que investigui aquest incident i una altra que faci un informe de la xarxa ferroviària: 'L'afectació ha vingut derivada de l'àmbit de Montcada. Creiem que no s'havien adoptat totes les mesures necessàries per evitar aquest curtcircuit generalitzat', ha assenyalat el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas.

A la reunió també es va crear un comitè de crisi que es reunirà avui, tant al migdia com a la tarda, per monitorar l'avaria de Renfe. Des de l'operadora han remarcat que el pla de mobilitat proposat està pensat per aquest dilluns i que la mobilitat de cara a demà s'haurà de tornar a concretar.