60 habitatges desallotjats pel col·lapse d'un edifici de cinc plantes al Carrer Canigó

60 habitatges desallotjats pel col·lapse d'un edifici de cinc plantes al Carrer Canigó
Redacció
06/02/2024 - 14:41

El Raval, Badalona - A quarts d'onze del matí, després de rebre un avís al 112, els bombers es desplaçaven cap al número 9 del carrer Canigó al barri del Raval. En arribar, s'hi han trobat un edifici de planta baixa més quatre pisos més, tots ells col·lapsats parcialment des de la coberta.

Per precaució, els veïns dels dos blocs adjacents han estat evacuats. Tot i que alguns d'ells han pogut tornar als seus habitatges al vespre, dues famílies han passat la nit en un hotel i al CUESB de Barcelona.

Un total de 45 efectius dels Bombers, entre ells el grup de rescat de muntanya, la unitat canina i el grup d'estructures col·lapsades, han inspeccionat l'esvoranc produït per l'ensorrament parcial i han sanejat l'estructura per evitar nous despreniments. Tot seguit han iniciat les tasques de desenrunament manual, tot plegat per localitzar les tres persones desaparegudes que estaven empadronades a l'edifici.

Per la seva banda l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat que l'edifici havia passat la ITE el mes passat, segons li haurien traslladat alguns veïns. També ha remarcat que a l'Ajuntament no li consta que l'edifici, construït l'any 1959, hagi tingut cap expedient urbanístic obert sigui per obres il·legals o per altres causes.

L'ajuntament ha habilitat dos punts per atendre les famílies i els veïns afectats, un al casal de gent gran del Raval i un altre al Palau Olímpic, on han rebut atenció psicològica del SEM.

240206_Badalona_aria_per_piular_LG_dkQbeD2

Imatge de la teulada cedida per Bombers de la Generalitat