Continua la cerca de tres veïns de l'edifici col·lapsat sense localitzar

Continua la cerca de tres veïns de l'edifici col·lapsat sense localitzar
Jordi Ribàs / Montse López / Àlex Sisó / Berta Soler
06/02/2024 - 18:30

Badalona - 'De les persones que estan empadronades, n'hi ha 3 que no estan localitzades'. Així ho ha explicat en roda de premsa aquesta tarda Josep Manel Escudero, cap de guàrdia de Bombers de la regió Metropolitana Nord des de davant de l'edifici esfondrat del carrer Canigó.

L'alcalde Xavier García Albiol, en declaracions a RAC 1, ha assegurat que aquests tres veïns que falten per localitzar eren dins l'immoble quan s'ha esfondrat 'amb un 90 o 95% de probabilitats'. L'alcalde ha explicat que veu aquesta com la hipòtesi més plausible després de parlar amb familiars.

A la tarda, el cap de guàrdia de Bombers ha avançat que dins l'edifici ja han començat el desenrunament manual, peça a peça, a la recerca de persones no localitzades. Ara per ara, però, no s'han localitzat dins l'interior de l'edifici. De fet, en una primera entrada del Grup Caní de Recerca, els gossos no han detectat cap olor humana. Els Bombers calculen que la retirada de la runa es pot allargar fins a 24 hores.

Després de parlar amb les famílies afectades, en la mateixa roda de premsa, l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha afirmat que el govern local estarà al seu costat avui 'fins que es tregui l'última pedra de la runa', i més endavant fins que es trobi una solució. Albiol ha avançat també que els afectats tenen garantida una alternativa habitacional en un hotel o un alberg.

Segons informa el cos de Bombers, Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha confirmat que una quarantena de persones estan sent ateses. Els serveis socials del municipi i de protecció civil de Badalona estan fent avituallament amb aigua i menjar per les persones afectades.

Segons l'alcalde, els veïns li haurien comunicat que l'edifici, abans del col·lapse, es trobaria en bones condicions i que hauria passat una inspecció tècnica fa poques setmanes, el mes de gener.