Comença el compte enrere pel 23J

Comença el compte enrere pel 23J
Àlex Sisó
07/07/2023 - 00:01

Badalona - Aquesta mitjanit ha començat oficialment la campanya electoral de les eleccions generals del 23 de juliol amb la tradicional enganxada de cartells. Els partits catalans afronten una nova campanya, aquesta vegada forçada pel líder del PSOE, Pedro Sánchez, que va avançar els comicis com a reacció als resultats de les eleccions municipals i autonòmiques del 28-M.

El president del grup municipal del PSC a Badalona, Fernando Carrera i el número 20 de la llista de la candidatura per Barcelona, el badaloní Angel Ayala, han presentat els dos cartells de la campanya a la seu del partit, al carrer Dos de Maig. Un amb la imatge del candidat del PSOE a les generals, Pedro Sánchez, i un altre on apareix la candidata per Barcelona, Meritxell Batet sota el lema 'Endavant'.

Des del PSC consideren que el futur, la llibertat i la democràcia estan en joc. Destaquen que hi ha dues opcions, la de progrés que encapçalen els socialistes i l'opció de retrocés de la dreta. Critiquen la censura que està patint la cultura en aquells municipis on PP i Vox han pactat i asseguren que s'està retallant en drets socials com la llibertat d'expressió.

PSC cartell 23J Fernando Carrera Ángel Ayala

Sumar-En Comú Podem ha fet l'encartellada a l'encreuament entre els carrers Sant Ignasi de Loiola i Progrés. Al cartell, una imatge de la candidata a les eleccions generals, Yolanda Díaz, acompanyada de la frase 'A favor teu'. El badaloní Dani Sosa, número 12 de la candidatura per Barcelona, que encapçala Aina Vidal, ha manifestat que afronten la campanya amb il·lusió i ha fet una crida a què, tot i ser estiu, la gent vagi a votar.

Entre els objectius, que Yolanda Díaz sigui presidenta del govern de l'estat i consolidar les polítiques transformadores que s'han fet fins ara, com la pujada del Salari Mínim Interprofessional o la reforma laboral.

Comuns Sumar cartell 23J

Des d'ERC expliquen que afronten la campanya amb el repte d'aturar l'extrema dreta que està posant en qüestió, diuen, drets fonamentals com la llengua, en el cas de Catalunya, i els drets universals. El president del Grup Municipal d'ERC a Badalona, Àlex Montornès, ha explicat que cal demostrar que, elecció rere elecció, l'independentisme és fort i ha subratllat la importància de treballar des de Catalunya allò que es decideix a Madrid i defensar el diàleg amb l'estat.

L'enganxada de cartells l'han fet a la seu del partit, a Dalt la Vila. Una imatge on apareix el candidat al Congrés per Barcelona, Gabriel Rufián, amb el lema 'Defensa Catalunya'.

ERC cartell 23J

El PP de Badalona no ha fet acte d'enganxada de cartells perquè aquest dijous han assistit a l'acte d'inici de campanya que el partit ha celebrat a Castelldefels, amb la presència del líder popular Alberto Núñez Feijóo. La campanya du per lema 'És el moment'. Precisament Núñez Feijoo ha assegurat que el model que vol replicar és el de Castelldefels o a Badalona, on Xavier Garcia Albiol ha aconseguit majoria absoluta.

El líder popular ha estat acompanyat del cap de llista per Barcelona, Nacho Martín Blanco. Recordem que a la llista del PP es troben les regidores del grup municipal del Partit Popular de Badalona Cristina Agüera i Rosa del Amo, que ocupen les posicions 3 i 10, respectivament.

PP Castelldefels 23J