Tret de sortida a les obres de reparació del Conservatori de Música de Badalona

Tret de sortida a les obres de reparació del Conservatori de Música de Badalona
Àlex Sisó
26/04/2024 - 15:14

Badalona - Comencen les obres de reparació i millora del Conservatori de Música de Badalona. Els principals treballs se centren en la restauració i l'aïllament tèrmic de la torre que corona l'edifici, construït el 1927, així com l'habilitació del seu espai interior. També es repararan les claraboies de la coberta i s'instal·laran plaques solars.

GMFPM-qXwAAXhuG

Les obres preveuen renovar l'interior de la tercera planta, on s'obriran finestres zenitals a les cinc aules que no disposen de ventilació exterior. També s'eliminaran les humitats de la planta baixa i del soterrani i es repararan les tres façanes, situades al carrer Pare Claret, Francesc Layret i al pati interior. Les obres compten amb un pressupost de més de 245.000 euros i es preveu que s'allarguin cinc mesos.

L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat que feia 24 anys que no es feien inversions importants al conservatori. Afegeix que les obres faran possible la continuïtat de les activitats a l'edifici mentre treballen en el projecte que convertirà l'antiga fàbrica de la CACI en la Ciutat de la Música de Badalona, un complex cultural de més de 5.000 metres quadrats i cinc plantes que albergarà la seu permanent del Conservatori i de l'Escola de Música Moderna.