Denuncien l'Ajuntament de Santa Coloma a Inspecció de Treball per vulneració del dret de vaga

Denuncien l'Ajuntament de Santa Coloma a Inspecció de Treball per vulneració del dret de vaga
Judit Larios
23/10/2023 - 20:55

Santa Coloma de Gramenet - El comitè d'empresa de l'empresa Can Cet ha denunciat l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet a Inspecció de Treball per vulnerar el dret de vaga dels conserges dels poliesportius locals. Els treballadors havien convocat una vaga per aquest cap de setmana i, segons CCOO, el consistori va contractar una altra empresa per cobrir les seves tasques.

Les instal·lacions esportives de Santa Coloma no havien de tenir servei de consergeria aquest cap de setmana. La plantilla de Can Cet va decidir fer vaga perquè, segons expliquen des del comitè d'empresa, l'Ajuntament té un deute amb l'empresa d'uns 450.000 euros i estan plantejant un possible ERTO. L'aturada estava convocada per aquest passat cap de setmana i el vinent. Des de CCOO denuncien que dissabte el consistori va enviar treballadors d'una altra empresa, dedicada al muntatge d'escenaris, a fer la feina dels conserges que exercien el seu dret a vaga. L'Ajuntament va al·legar defectes en la convocatòria i va enviar un comunicat a les entitats esportives que utilitzen les instal·lacions assegurant que no s'oferiria un servei de consergeria alternatiu. Per la seva banda, el comitè d'empresa de Can Cet acusa el consistori de mentir, ja que, defensa, va notificar la vaga dins el termini establert i, tot i això, el Departament d'Esports ha garantit el funcionament dels poliesportius.

L'Ajuntament pot dir totes les mentides que vulgui, però ha vulnerat el dret a vaga i ha permès que les instal·lacions funcionin. L'empresa ha de tenir una factura d'aquests dies, i no de muntar escenaris perquè no se n'ha muntat ni un.

La convocatòria de vaga es manté per a aquest cap de setmana, els dies 28 i 29 d'octubre. El comitè d'empresa desconfia que els conserges dels poliesportius puguin dur a terme la vaga amb normalitat i que no es tornin a trobar treballadors externs desenvolupant les seves funcions. L'Ajuntament assegura que està estudiant la situació després de tenir constància de la denúncia.

vaga can cet