El desallotjament d'una nova finca del carrer Canigó accelera les inspeccions a tots els blocs

El desallotjament d'una nova finca del carrer Canigó accelera les inspeccions a tots els blocs
Berta Soler / Jordi Ribàs
20/02/2024 - 18:04

Badalona - Nou gir de guió en la crisi d'habitatges del barri de Raval de Badalona. Un nou bloc del carrer Canigó, el número 11, ha estat desallotjat aquest dimarts a la tarda en detectar-se esquerdes en el sostre d'un habitatge.

Arran d'aquest nou incident, l'Ajuntament ha decidit accelerar les inspeccions dels 22 blocs de la mateixa promoció. Així doncs, si el pla anunciat dilluns requeria esperar que tots els veïns es coordinessin per contractar el servei d'inspeccions, 24 hores i un desallotjament més tard s'ha pres la decisió de no esperar i contractar directament una empresa especialitzada, assumint l'Ajuntament la despesa. 'No podem esperar una setmana, és una qüestió de responsabilitat i de sensibilitat' ha dit en roda de premsa l'alcalde Xavier García Albiol. 'Estem parlant d'un tema d'una magnitud important, no sé si s'ha produït en un altre municipi, estem parlant d'una preocupació de país', ha afegit.

Les inspeccions començaran dimecres a primera hora del matí. Es revisarà l'estat dels 400 habitatges i es començarà pels blocs 7 i 11 del carrer Canigó, els dos que han estat desallotjats i que, recordem, són adjacents al bloc esfondrat fa dues setmanes, el número 9.

Paral·lelament, el Departament de Territori ha creat un gabinet de crisi per fer un seguiment permanent dels fets al carrer Canigó, format per la Secretaria d'Habitatge i l'Agència d'Habitatge de Catalunya. De fet, en la mateixa roda de premsa, Albiol ha assegurat que ha parlat amb la consellera de Territori, Ester Capella, qui li ha transmès la voluntat d'estudiar fórmules per col·laborar econòmicament en la gestió de l'emergència.

Tant Albiol com els veïns han confirmat que revisió d'aquest dimarts l'han fet els Bombers arran de la troballa d'unes esquerdes per part de l'inquilí dels baixos de l'edifici número 11. Així ho ha resumit Luís González, veí de l'àtic del mateix bloc: 'Ahir a la reunió uns veïns van dir que havien vist una esquerda, i ja avui a les cinc de la tarda ens han avisat que havíem de desallotjar el pis'.

De les vint famílies que han hagut de ser evacuades avui, tres d'elles han requerit una alternativa habitacional a càrrec de l'ajuntament.

WhatsApp Image 2024-02-20 at 17.55.09
Bombers durant el desallotjament de la finca 11 del C/Canigó