Disponible part del fons fotogràfic de Josep M. Bendicho

Disponible part del fons fotogràfic de Josep M. Bendicho
Laia Martínez
10/07/2023 - 16:45

Badalona - Ja es poden consultar unes 20 fotografies del fons fotogràfic del badaloní Josep Maria Bendicho al Flickr del Museu de Badalona. Des del novembre passat, el fotògraf Ceci Fímia s'encarrega de classificar i digitalitzar el material que la família de Bendicho va donar al Museu en format de paper, diapositives i negatius, per conservar l'arxiu.

L'autor badaloní va morir amb 47 anys, l'any 2016, deixant una empremta artística de 4.000 fotografies. Va ser un fotògraf compromès amb les minories. Retrats de la vida badalonina als anys 90, però també cubana o mexicana i, fins i tot, viatges a Madagascar. La seva popularitat va créixer l'any 2000, després de publicar un article a La Vanguardia sobre la brutalitat contra els musulmans al poble almerienc d'El Ejido.

MUSEU BDN

Però més enllà de la fotografia, també va treballar com a localitzador per a anuncis i pel·lícules com la de 'Biutiful', d'Alejandro González Iñárritu. El 2011 va estrenar el seu primer curtmetratge 'Intensitat', protagonitzat per l'actor Francesc Garrido, i l'any 2015 va continuar amb la seva faceta de director de cinema amb un llargmetratge, codirigit amb Carlos Clausell, anomenat 'Bictor Ugo'. Un film que es va estrenar al Festival Internacional de Cine de Morelia, de Mèxic.