Troben un 'patró comú' a totes les finques de Canigó, Ausiàs Marc i Llefià

Troben un 'patró comú' a totes les finques de Canigó, Ausiàs Marc i Llefià
Sara Nicolás
25/04/2024 - 21:09

Badalona - Els números 7 i 9 del carrer Canigó s'hauran de rehabilitar en un projecte d'obra conjunt que podria començar aquest estiu. Fins llavors els veïns no hi podran tornar a viure. Precisament, la jutgessa que investiga l'esfondrament parcial del número 9 va aixecar ahir la custòdia policial de l'edifici, fet que permetrà iniciar immediatament aquestes obres conjuntes. L'Ajuntament de Badalona ha explicat el resultat de les inspeccions als veïns afectats aquesta tarda des de l'edifici del Viver.

Segons la regidoria d'Urbanisme, l'esfondrament va malmetre greument l'immoble adjacent i els tècnics han determinat que les obres d'ambdós edificis han de fer-se en paral·lel. Els tècnics de l'Ajuntament de Badalona inspeccionaran la setmana vinent el número 9, que recordem és l'immoble que va esfondrar-se causant 3 morts el passat febrer. La previsió segons el regidor d'Urbanisme Daniel Gracia és inspeccionar la finca i disposar, en un termini d'un mes i mig aproximat, dels informes que acreditin les actuacions que cal dur a terme.

L'obra del número 7 s'ha de fer alhora que la del número 9

Segons Gracia, les inspeccions han conclòs que hi ha un patró comú a les finques de Canigó, Ausiàs Marc i Llefià i que, per tant, totes hauran de reforçar l'estructura amb bigues de ferro. Hi ha matisos, però, ja que alguns edificis presenten més afectacions. Per altra banda, el consistori posarà a disposició dels veïns una línia d'ajudes i subvencions a través del Consorci Metropolità de l'Habitatge perquè puguin fer les obres pertinents. Alhora, també oferirà assessorament jurídic a través de l'ICAB per tal de fer reclamacions a les assegurances. D'altra banda, l'Ajuntament oferirà als veïns el contacte del Gremi de Constructors per dur a terme les obres corresponents.

Després de prop de dues hores de reunió, els veïns del 7 i el 9 de Canigó celebren la informació que han rebut per part de l'Ajuntament. Consideren que la decisió de la jutgessa sobre el 9 del Canigó permetrà que s'acceleri tot el procés perquè puguin tornar a casa. Per tal de donar-los més detalls del projecte d'obra conjunta, l'Ajuntament ha citat la setmana vinent els veïns dels blocs 7 i 9 del Canigó. Segons la regidoria d'Urbanisme, a banda de la inspecció als edificis també es durà a terme un estudi del subsòl de tot el carrer per tal d'analitzar l'impacte de l'esfondrament. En general, els veïns dels tres carrers afectats valoren positivament el contingut de la reunió amb el consistori local.