El balanç de Joan Walter després de cinc mesos com a defensor de la ciutadania

El balanç de Joan Walter després de cinc mesos com a defensor de la ciutadania
Judit Larios
29/04/2024 - 21:57

Badalona - Cinc mesos després d'assumir el càrrec de defensor de la ciutadania de Badalona, Joan Walter referma el seu objectiu de fer més accessible l'administració als ciutadans. Precisament, les queixes contra l'ajuntament són les més nombroses. Des de principis d'aquest 2024, la seva oficina ja ha gestionat gairebé un centenar d'actuacions de tota mena. El percentatge d'èxit en les resolucions se situa en un 60%.

El nou defensor de la ciutadania creu que aquest any es podria arribar a doblar la xifra d'actuacions tramitades durant el 2023, que va ser de poc més de 200. Mentre Walter incrementa el ritme de gestió de les sol·licituds, admet no haver avançat encara en els reptes que es va fixar en assumir el càrrec. En una entrevista al Badalona Matí, ha explicat que aquests cinc primers mesos li han servit per familiaritzar-se amb la seva tasca. Confia, però, poder fer passes aviat per agilitzar les respostes de l'administració cap als veïns, així com per recuperar la presència als barris.

Les peticions d'ajuda més habituals tenen relació, segons detalla Walter, amb tràmits vinculats als serveis socials. A banda, també rep queixes diverses, com les de veïns propers a solars abandonats que pateixen plagues derivades de la brutícia que s'hi acumula. Pel que fa als barris de la majoria dels ciutadans que s'adrecen al defensor, són els que engloba el districte 1. Walter ho atribueix a la proximitat física a la seva oficina, que també s'ubica en aquesta zona. Recordem que Joan Walter va assumir el càrrec el passat novembre, prenent-li el relleu a Armand Soler, qui va ser el defensor de la ciutadania de Badalona durant 20 anys.