El col·lectiu Massa Crítica s'oposa a la moratòria de la ZBE: 'Va en contra de la salut dels ciutadans'

El col·lectiu Massa Crítica s'oposa a la moratòria de la ZBE: 'Va en contra de la salut dels ciutadans'
Judit Larios
06/10/2023 - 20:38

Badalona - Massa Crítica de Badalona reclama que s'instauri la Zona de Baixes Emissions i considera que la moratòria anunciada pel govern local és perjudicial per a la salut dels veïns de la ciutat. El col·lectiu ho ha defensat en una acció aquest divendres en què alguns dels seus membres han fet una pedalada reivindicativa per la ciutat.

Des de l'entitat es mostren en contra de la moratòria de tres anys que evitaria sancionar els vehicles contaminants a partir del pròxim 1 de gener. Defensen, en canvi, que cal promoure el transport públic i l'ús de la bicicleta.

La moratòria va en contra de la salut dels ciutadans. L'argument que és per les persones que no es poden comprar un nou vehicle no s'aguanta per enlloc, el que cal fer és facilitar alternatives de transport.

En aquest sentit, Massa Crítica també demana que s'augmenti el nombre de carrils bici a la ciutat, sobretot en les zones d'ús diari com a l'entorn de les escoles, els polígons industrials o la carretera de Can Ruti. Creuen que el servei de l'AMBici, que es va posar en marxa al maig, no es pot aprofitar si la infraestructura dels carrers no és l'adequada.