El conseller d'Interior critica la proposta d'Albiol de perseguir penalment els menors de 14 anys que violin

El conseller d'Interior critica la proposta d'Albiol de perseguir penalment els menors de 14 anys que violin
ACN / Àlex Sisó
16/06/2023 - 16:55

Barcelona - El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha criticat la proposta del futur alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, qui recentment va anunciar en una entrevista a RAC 1, que demanarà al Congrés perseguir els menors de 14 anys que participin en agressions sexuals.

Elena considera que la proposta del popular és la solució fàcil i ha alertat que no anem bé si aquesta és l'única idea. Ha defensat que 'la superficialitat i el simplisme serveixen per recollir vots, no per resoldre problemes'. Tanmateix, ha assegurat que la cooperació amb l'Ajuntament de Badalona 'serà de lleialtat extrema' per resoldre el problema. El conseller d'Interior ha fet aquestes declaracions al Nueva Economia Fòrum celebrat aquest divendres.

Durant la seva intervenció, el conseller d'Interior també s'ha referit al tràfic de marihuana. Assegura que cal endurir les penes relacionades amb la venda i producció d'aquesta substància amb l'objectiu de frenar les màfies que es dediquen al seu cultiu a Catalunya. Considera que Espanya té un problema legal per combatre el tràfic de cànnabis perquè les penes són de tres anys, mentre que en altres països com França s'eleven fins als 10 anys.