Garcia Albiol demanarà al Congrés poder perseguir els menors de 14 que participin en agressions sexuals.

Garcia Albiol demanarà al Congrés poder perseguir els menors de 14 que participin en agressions sexuals.
Susana Soldado
06/06/2023 - 14:44

L'alcalde en funcions, el socialista Rubén Guijarro, també ha posat en relleu, com ha fet en altres ocasions, la necessitat de modificar la llei del menor.

Badalona - Garcia Albiol demanarà al Congrés poder perseguir els menors de 14 que participin en agressions sexuals. Ho ha explicat en una entrevista a RAC1 on també ha assegurat que l'ajuntament es personarà com a acusació popular a la darrera agressió sexual a una menor denunciada aquest cap de setmana, tal com vam avançar aquest dimarts.

Segons ha explicat Xavier Garcia Albiol un cop es conformin les corts generals, després de les eleccions del juliol, demanarà la convocatòria d'una comissió per fer una modificació de la llei del menor. Defensa que davant delictes molt greus, com ara una violació, els menors tinguin responsabilitat penal. Més enllà d'aquesta demanda, el popular també ha explicat que el futur govern local engegarà una campanya a escoles i instituts.

A la proposta d'Albiol, s'ha referit la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, qui ha dit que legislar a cop de titular mai és una bona solució. Plaja ha expressat la seva condemna a la violació grupal i ha admès que en el cas de Badalona s'ha arribat tard. Per aquest motiu ha subratllat que cal protegir les víctimes i ha defensat la prevenció tant des del punt de vista policial i judicial com en l'educació, amb una bona educació afectivosexual.

PLAJA

L'alcalde de Badalona en funcions, Rubén Guijarro, ha insistit que cal modificar la Llei del menor, amb especial atenció en casos d'agressions sexuals. Ha dit, també, que com en altres casos lamentablement similars últimament a Badalona l'ajuntament exercirà l'acusació popular. Ho ha dit durant una entrevista al programa Badalona Matí, de Ràdio Ciutat.

Rubén Guijarro PSC alcalde en funcions entrevista Badalona Matí Ràdio Ciutat de Badalona RCB

Guijarro ha assegurat que ja estan en marxa els tràmits perquè l'ajuntament faci l'acusació popular als altres quatre casos d'agressions sexuals en grup denunciats a la ciutat. Recordem que en el darrer cas denunciat un grup de fins a 8 adolescents haurien agredit sexualment una menor a Badalona. Dels presumptes autors, només 1 seria major d'edat.