El Conservatori celebra les portes obertes a la CACI com a primer tast de la Ciutat de la Música

El Conservatori celebra les portes obertes a la CACI com a primer tast de la Ciutat de la Música
Judit Larios
04/03/2024 - 07:30

Badalona - El Conservatori de Badalona ha traslladat la seva jornada de portes obertes aquest dissabte davant la CACI amb el concert d'un centenar d'alumnes del centre. Ha estat un acte simbòlic sorgit arran de l'anunci del projecte de l'anomenada Ciutat de la Música, que farà d'aquest espai la seu tant del conservatori com de l'Escola de Música Moderna de Badalona.

A les portes de la CACI hi ha sonat un repertori variat d'instruments de vent i corda, així com de cant coral. Desenes d'estudiants del centre de diferents franges d'edat han interpretat des de cançons tradicionals, com 'El ball de la civada', fins a d'altres més modernes, com la banda sonora de 'Pirates del Carib'. Tot i ser un escenari auster, des del Conservatori van considerar que era una oportunitat per començar a establir-se al barri. Però mentre la Ciutat de la Música no és una realitat, l'executiu municipal es va comprometre a fer les obres necessàries als edificis actuals perquè s'hi pugui desenvolupar la seva activitat amb normalitat. En el cas del conservatori, es preveu que les actuacions arrenquin a l'abril i estiguin enllestides abans de l'inici del curs vinent.

Aquesta setmana està previst que es duguin a terme les primeres reunions entre el Conservatori, l'Escola de Música Moderna i el govern local. Així, es començarà a redactar el pla d'usos de l'antiga fàbrica i es definirà la distribució arreu de la ciutat de tots els centres dependents del Patronat de la Música.

conservatori caci 2

conservatori caci 3