El documental 'La singla' reconegut als Premios Feroz

El documental 'La singla' reconegut als Premios Feroz
Anna García de Albéniz
29/01/2024 - 11:26

Madrid - El documental «La singla» de Paloma Zapata s'ha emportat el Premi Feroz Arrebato de no ficció. L'obra tracta sobre la figura d'Antonia Singla, una bailaora de Santa Coloma de Gramenet que va revolucionar el món del flamenc, als anys 60, tot i ser sorda. La gala de l'edició número 11 d'aquests guardons va tenir lloc el divendres 26 de gener al Palacio Vistalegre de Madrid.

Antonia Singla va quedar sorda poc després de néixer. Això no li va impedir aprendre a interioritzar el ritme del flamenc, que el marcava trepitjant fort el terra per sentir les vibracions. Va triomfar a Europa i va actuar acompanyada de cantants com Paco de Lucía i Camarón de la Isla. Fins i tot va anar de gira amb Ella Fitzgerald i va ser musa de Dalí. De manera sobtada, La Singla va desaparèixer dels escenaris i no s'ha sabut res més d'ella fins ara, cinc dècades més tard. Ha estat després que Paloma Zapata aconseguís convèncer-la per rodar un documental sobre la seva història.

«Feroz Arrebato» és una categoria que destaca aquelles produccions més arriscades de l'audiovisual espanyol. Els Premis reconeixen les millors produccions audiovisuals de 2023 segons el criteri de l'Associació d'Informadors Cinematogràfics d'Espanya.