El futur de la C-31 segons el PDUM: més passos transversals i transport públic

El futur de la C-31 segons el PDUM: més passos transversals i transport públic
Sara Nicolás / Judit Larios
17/04/2024 - 20:54

Morera, Badalona - Transformar la C-31 en un eix amb transport públic i de mobilitat activa és un dels objectius que inclou el Pla Director Urbanístic Metropolità. Un document que es preveu que s'aprovi definitivament durant aquest mandat municipal, és a dir, abans del 2027. L'entitat Transformem l'Autopista ha organitzat, a l'Associació de Veïns de Morera, una xerrada per conèixer els detalls d'aquesta futura avinguda.

XERRADA C31 PDUM (4)
Xerrada, a l'Associació de Veïns de Morera, sobre el futur de la C-31

En concret, la C-31 s'integraria en la Gran Via Metropolitana, una de les tres avingudes metropolitanes que planteja el PDUM per reformular el concepte de mobilitat. Tot i que el document no especifica com dur a terme aquesta transformació, l'objectiu final és arribar al 50% dels desplaçaments a peu o bicicleta i al 30% amb transport públic.

XERRADA C31 PDUM (1)
Xerrada, a l'Associació de Veïns de Morera, sobre el futur de la C-31

Segons Javier Ortigosa, enginyer de camins del PDUM, la integració de la C-31 dins la Gran Via Metropolitana serà un procés llarg i gradual. Algunes de les prioritats són la creació de passos transversals i la incorporació del transport públic. El Pla Director Urbanístic Metropolità es troba, actualment, en període de resolució d'al·legacions.