El govern d'Albiol finalment tira endavant el projecte de reforma del Pont del Petroli amb plataforma circular

El govern d'Albiol finalment tira endavant el projecte de reforma del Pont del Petroli amb plataforma circular
Jordi Ribàs / Berta Soler
04/10/2023 - 18:45

Badalona - El govern de Xavier Garcia Albiol ha anunciat que finalment tira endavant el projecte de reforma del Pont del Petroli amb la plataforma en forma circular, tal com estava previst des del govern anterior i malgrat no ser l'opció que més agrada al govern actual. El canvi d'opinió respon, segons ha explicat Albiol en roda de premsa, a una reunió amb enginyers realitzada aquest migdia. El nou calendari d'obres preveu estrenar el nou pont a finals del 2024.

Albiol ha explicat que l'opció preferida del govern local era mantenir l'estètica del pont original i, per tant, fins avui al migdia, descartaven la reforma “amb forma de dònut”. Però, un cop escoltada la valoració dels enginyers, Albiol considera que el canvi estètic és un mal menor per dos motius. En primer lloc, perquè és l'opció més segura i més resistent a les onades. I, en segon lloc, perquè reformular el projecte suposaria una demora d'almenys tres anys en les obres.

No era la meva primera opció des d'un punt de vista estètic, però per seguretat i per no endarrerir el projecte tres anys més, prioritzem arrancar les obres com més aviat millor per recuperar aquest símbol de Badalona.

D'aquesta manera Albiol, corregeix les declaracions del regidor Daniel Gràcia, aquest matí explicava en exclusiva a Badalona Comunicació que el pont no tindria forma circular perquè “estèticament, l'opinió d'aquest govern és que s'ha de semblar al símbol que ha estat fins ara”. Finalment, però, només s'aplicaran algunes modificacions puntuals al projecte com, per exemple, instal·lar una reixa que permeti caminar per sobre del forat de la plataforma en forma de dònut.

pont petroli circular definitiu

Un cop decidit definitivament el projecte, el govern preveu portar-lo a licitació en les pròximes setmanes, per tal de començar les obres el mes de maig del 2024 i amb previsió d'acabar-les a finals del mateix 2024. Les obres d'aquest projecte de 3,4 milions d'euros, doncs, s'executaran de primavera a tardor, que és l'època de més bon temps i quan és més improbable que hi hagi temporals marítims.

Reaccions de l'oposició

El PSC critica la manca d'organització i la improvisació que, segons afirmen, el govern popular ha tingut amb el futur disseny del Pont del Petroli. Apunten que amb els símbols de Badalona no s'hi juga. Des del PSC volen fer valdre el treball dels tècnics de la UPC. També el procés participatiu que es va fer que, segons afirmen, és una de les consultes d'aquest tipus que ha comptat amb més participació ciutadana.

Des d'Esquerra Republicana valoren positivament la rectificació del govern d'Albiol. Entrevistat al Badalona Tres60, el president del grup municipal Àlex Montornès considera que tot i ser un govern en majoria absoluta, no el deslliura de tenir soroll.

Des de Badalona En Comú Podem, també han criticat la controvèrsia generada amb el canvi de model del Pont del Petroli. La regidora Rosa Trenado en una piulada ha assegurat que 'sempre cal fer prevaldre la sensatesa abans que el caprici personal d'alguns'. També ha valorat el fet que l'opció circular va ser escollida després d'un procés participatiu legítim i que, a més, aquesta era la certificada pels tècnics de la UPC per evitar que es malmeti en futurs temporals marítims.

Per la seva banda, Albiol ha acusat d'“irresponsables” el govern anterior per haver tirat endavant una “pseudoconsulta” perquè, assegura, un dels projectes era cinc vegades més segur que l'altre.