L'Ajuntament volia mantenir l'estructura tradicional del Pont del Petroli perquè no considera legítima la consulta popular

L'Ajuntament volia mantenir l'estructura tradicional del Pont del Petroli perquè no considera legítima la consulta popular
Sara Nicolás / Àlex López
04/10/2023 - 12:34

Badalona - El Pont del Petroli “no tindrà forma circular”. Així de taxatiu es mostrava l'actual govern aquest matí, abans de canviar d'opinió arran d'una reunió amb enginyers celebrada al migdia. Els motius que argumentaven és que consideren que la consulta popular feta el juny del 2022 no va aconseguir una mostra «prou representativa» de la ciutat, un 3% de la població. D'aquesta manera, l'Ajuntament assegura que treballava per engegar un projecte que mantingui la forma tradicional del pantalà i, alhora, afegeixi elements antionades.

El govern de Garcia Albiol no volia tirar endavant la proposta d'estructura circular que gairebé 6.000 badalonins van escollir a la consulta popular organitzada per l'anterior ajuntament l'estiu passat. Consideren que l'opinió generalitzada a la ciutat és que el Pont del Petroli és un símbol de Badalona que no hauria de canviar de forma. Des de la regidoria d'Urbanisme, amb Daniel Gracia al capdavant, anticipava així la reunió amb els enginyers encarregats de posar en marxa el projecte. Ho faran amb les dades extretes de l'estudi que va realitzar la Universitat Politècnica de Catalunya per evitar nous trencaments.

L'enginyeria ha agafat les dades de la UPC i les tindrà en compte d'acord amb l'estructura, però, estèticament, l'opinió d'aquest govern és que s'ha de semblar al símbol que ha estat fins ara.

Gracia apuntava a finals d'estiu del 2024 com a possible data per poder iniciar les obres del projecte que preparen pel Pont del Petroli. La inauguració de la plataforma circular, però, estava fixada a inicis de l'any vinent. L'Ajuntament assegura que no hi ha cap projecte en marxa.

No és que s'ajornin les obres del Pont del Petroli. És que no s'ha presentat ni aprovat el projecte i, per tant, no poden començar les obres. L'anterior govern va fer aquestes declaracions i nosaltres quan vam arribar al govern ens vam trobar que no hi havia projecte.

L'objectiu del govern del PP era reprendre el projecte de reconstrucció del pont que ja van presentar al 2021. Llavors les obres plantejaven mantenir la imatge externa i afegir elements dissipadors d'onades no visibles.