El govern espanyol estudia canvis legals perquè les comunitats de veïns puguin vetar els pisos turístics

El govern espanyol estudia canvis legals perquè les comunitats de veïns puguin vetar els pisos turístics
Judit Larios / ACN
25/06/2024 - 16:58

Badalona - El govern espanyol estudia permetre a les comunitats de veïns vetar la instal·lació de pisos turístics als seus edificis. En una entrevista a Telecinco aquest dimarts, la ministra d'Habitatge i Agenda Urbana, Isabel Rodríguez, ha apuntat que es busca restringir el nombre de pisos d'aquest tipus a les zones on limitin l'accés a l'habitatge.

La ministra ha defensat que cal garantir l'accés a un habitatge digne amb la implicació de totes les administracions. La proliferació de pisos turístics, ha alertat, col·lideix amb aquest dret perquè augmenta el preu dels lloguers i limita l'oferta. En aquest sentit, Rodríguez ha celebrat que ja hi hagi comunitats autònomes que permetin als ajuntaments intervenir en la qüestió. Així, s'ha referit a Barcelona, on el consistori ha anunciat que deixarà de renovar les llicències d'ús turístic per eliminar-les totes d'aquí a quatre anys. A Badalona, l'Ajuntament va aprovar al febrer deixar d'atorgar llicències de pisos turístics durant un any.

La mesura que prepara l'executiu espanyol passaria per una modificació de la Llei de propietat horitzontal que donaria veu als veïns en cas que es vulgui instal·lar un pis turístic al seu edifici.