El govern local envia una carta a Territori perquè obri una línia de subvencions

El govern local envia una carta a Territori perquè obri una línia de subvencions
Laia Martínez | ACN
16/05/2024 - 19:04

Badalona - El regidor de l'Àmbit de Territori, Daniel Gracia, ha adreçat avui una carta a la consellera de Territori en funcions, Esther Capella, perquè la Generalitat obri una línia de subvencions. Gracia li demana aquests ajuts i proposa que es modifiqui el conveni plantejat per la Generalitat. I és que el document es va signar abans de constatar que els 440 pisos haurien d'instal·lar bigues de ferro per garantir la seva viabilitat.

CANIGO 5
Illa de Canigó

A la missiva també es fa una radiografia dels fets des que es va produir l'esfondrament del número 9 del carrer Canigó el passat 6 de febrer, que es va saldar amb tres víctimes mortals. Tots els edificis afectats, recorda el regidor, van ser executats per la mateixa promotora entre el 1954 i el 1960, que pressuposa que tots van construir-se amb els mateixos materials que l'edifici sinistrat. Un fet que, assenyala Gracia, fa preveure que existeixen problemes estructurals en altres edificacions i, per tant, se'ls hauria d'inspeccionar al més aviat possible per garantir la seguretat dels residents en aquests 21 habitatges.

A la carta es fa palès el treball entre l'Ajuntament i el Departament de Territori per la signatura d'un conveni de col·laboració entre administracions i els col·legis professionals. Un cop constatada la necessitat de reforçar els immobles, el govern local demana que el conveni concreti ajudes per procedir a les obres.