El govern local tancarà el procés d'estabilització de la plantilla abans de resoldre les noves places públiques

El govern local tancarà el procés d'estabilització de la plantilla abans de resoldre les noves places públiques
Susana Soldado
31/05/2024 - 14:10

Badalona - El govern local es compromet amb els sindicats a tenir l'estabilització de pràcticament la totalitat de les places pendents abans de resoldre les oposicions d'oferta pública convocades el mes de juny. D'aquesta manera, recursos humans respon a la Plataforma Sindical Unitària que la aquest dijous demanava a l'executiu posposar les proves de les oposicions a l'octubre.

El sindicat alertava que el proper mes de juny coincidiran les proves del concurs de mèrits del procés d'estabilització de part de la plantilla amb els exàmens d'oposicions que es van convocar entre 2018 i 2020. Per la PSU la coincidència de processos podria provocar que un treballador aconseguís dues places diferents. Des de l'àrea de Recursos Humans, asseguren que la coincidència en la data de les proves s'ha fet per un tema d'eficiència ja que es vol tenir tot tancat abans d'acabar l'any. 'Com a govern, ens comprometem a tenir pràcticament la totalitat de l'estabilitat de la plantilla abans de ressoldre les places convocades' apunta l'Eva Guillen, responsable de Recursos Humans, que afirma que coincideixen les proves 'per poder tenr tots els processos tancats abans de finalitzar l'any'.

Amb l'estabilització tancada, 340 treballadors municipals passaran de ser interins a tenir una plaça fixa. Una xifra a la qual s'hauran de sumar la més de 40 persones que s'han presentat a les oposicions d'oferta pública. Des del departament també expliquen que es treballa per incrementar la plantilla de Recursos Humans i que, justament aquesta setmana, s'han convocat dues places de caps de servei que hi donaran suport.