El govern tira enrere l'alberg social a Pep Ventura

El govern tira enrere l'alberg social a Pep Ventura
Mar Martínez / Núria Rodríguez
16/10/2023 - 14:33

Badalona - Badalona no tindrà alberg per a emergències de caràcter social tal com tenia projectat l'anterior govern a la zona de Pep Ventura, al barri del Progrés. L'alcalde Xavier Garcia Albiol tira enrere el projecte. Argumenta que pot provocar un conflicte veïnal. Ho ha dit en una entrevista al programa Badalona Matí, de Ràdio Ciutat on també ha anunciat que vol externalitzar part del servei del departament de Contractació per començar a desencallar més d'una seixantena de projectes aturats.

XAVIER GARCIA ALBIOL BADALONA MATI NURIA RODRIGUEZ

L'anterior regidoria de Serveis socials va dir al març que tenia en marxa l'expedient per comprar el local on s'havia de fer l'alberg per cobrir situacions d'emergència habitacional. Aquest havia de comptar amb 180 places i ser realitat abans que acabés l'any. El preu era de 5 milions d'euros. L'alcalde ha dit que es canvia aquest projecte, que podria ser conflictiu, per un altre on hi haurà habitatge de lloguer assequible.

Suport d'una empresa externa al departament municipal de Contractació

Garcia Albiol ha assegurat que l'administració local té diners per treballar, però grans dificultats de gestió per dur iniciatives endavant. Una situació que, en part, hauria de veure la llum quan l'Ajuntament disposi d'un gerent, plaça que ara està aturada i que es tornarà a convocar abans que acabi l'any. De moment, Garcia Albiol ha anunciat que el govern vol externalitzar part del servei del Departament de Contractació per tal de començar a desencallar més d'una seixantena d'iniciatives aturades.

can llamas
Solar de Can Llamas, a Coll i Pujol

Al seu pas per la ràdio municipal, l'alcalde també ha posat sobre la taula un projecte al barri de Coll i Pujol: una biblioteca i ludoteca que obri les 24 hores del dia. Al mateix barri, Albiol ha avançat que el govern està en converses amb el Corte Inglés, propietari del solar de Can Llamas, on també s'hi construiran equipaments públics, zones verdes i habitatges, un terç dels quals de promoció pública.

Finalment, Albiol també ha anunciat que s'encarregarà un estudi per quantificar el nombre de persones que visitaran Badalona aquest Nadal i l'impacte econòmic d'aquestes visites. De cara la campanya nadalenca, es prepara també una guia amb oferta gastronòmica local, comercial i turística que es distribuirà en un estand a la fira del Gorg, al costat de l'arbre de Nadal.

Aquí pots recuperar tota l'entrevista, o bé la pots escoltar a Spotify: