El nou gerent demana un canvi d'actitud de la plantilla de l'Ajuntament i no descarta obrir expedients disciplinaris

El nou gerent demana un canvi d'actitud de la plantilla de l'Ajuntament i no descarta obrir expedients disciplinaris
Jordi Ribàs
20/06/2024 - 20:29

Badalona - El nou gerent de l'Ajuntament de Badalona, Jofre Clofent, demana un “canvi cultural” de la plantilla i no descarta fer servir mesures punitives com ara expedients disciplinaris. Clofent, qui tot just fa un mes va posar-se al capdavant dels funcionaris municipals, considera que els treballadors han de renovar la il·lusió i la vocació de servir a la ciutadania. Sobre les declaracions de l'alcalde Xavier Garcia Albiol, que, recordem, va parlar “d'incompetència d'alguns funcionaris”, Coflent ha dit que està analitzant la situació. Ara bé, sí que ha deixat oberta la possibilitat d'obrir expedients si es corrobora que hi ha funcionaris que no fan bé la seva feina.

El nou gerent ha remarcat que els 1200 treballadors actuals de l'ajuntament queden molt curts en comparació, per exemple, els 1900 amb els que compta Terrassa. Ara bé, Clofent també ha donat a entendre que actualment hi ha places obsoletes que s'han de modernitzar, de tal manera que, assegura, la tasca d'algun funcionari que s'està a punt de jubilar podria ser substituïda per un programa amb intel·ligència artificial.

Clofent ha recordat que la seva voluntat és aplicar els primers canvis importants a la tardor. Ara mateix, explica, encara està recopilant dades, com per exemple, emails de la gran majoria de treballadors que li expliquen cada dia les seves tasques i el temps que hi han dedicat a cadascuna d'elles.