Garcia Albiol assegura que alguns contractes municipals han caducat per 'incompetència dels funcionaris'

Garcia Albiol assegura que alguns contractes municipals han caducat per 'incompetència dels funcionaris'
Susana Soldado
23/05/2024 - 13:57

Badalona - Xavier Garcia Albiol assegura que alguns contractes municipals han caducat per incompetència dels funcionaris. Així de contundent s'ha expressat l'alcalde al Badalona Matí on ha afegit que, fins ara, alguns polítics, com ara tinents d'alcaldia, havien de revisar la documentació tècnica que preparen els treballadors municipals i corregir-la.

Garcia Albiol ha encarregat al nou gerent de l'Ajuntament que endreci l'administració per fer-la més eficient. Explica que, com a alcalde, ell marcarà les directrius polítiques i en quins terminis s'han d'implementar, però que és el nou càrrec qui decidirà com fer-ho. Insisteix en el fet que alguns funcionaris no han fet bé la seva feina. 'Hi ha excel·lents treballadors municipals, però hi ha alguns que no es mereixen el que cobren' ha etzibat l'alcalde que ha afegit que alguns contractes han caducat per 'incompetència d'alguns funcionaris'

El servei d'acollida a persones sense llars es reformularà
L'alcalde també ha parlat durant l'entrevista del servei de pernoctació de Can Bofí Vell que va tancar a finals d'abril deixant al carrer més d'una quarantena d'usuaris. Tot i afirmar sentir-se orgullós del servei, Garcia Albiol ha criticat que l'ajuda s'allargués en el temps. Assegura que s'estan estudiant diferents alternatives per atendre durant uns mesos persones sense llar, però que aquest espai no serà la Masia de Can Bofí Vell. 'Busquem un model d'atenció diferent al que s'ha estat oferint, fórmules que impliquin 5 o 6 mesos d'atenció, però com a ajuntament no podem donar acollida durant tres anys' ha explicat.

L'alcalde ha afirmat que el govern de Madrid no portarà sorra al litoral de Badalona

Xavier Garcia Albiol alerta que la injecció econòmica anunciada pel govern central per reparar els danys dels darrers temporals no inclou aportació de sorra a les platges de Badalona. L'alcalde insisteix que el consistori no pot actuar a la platja perquè no en té les competències i reclama a Madrid que, més enllà de les bones paraules, concreti les actuacions que es duran a terme a la ciutat per solucionar els problemes de pèrdua de sorra del nostre litoral. Garcia Albiol també s'ha mostrat preocupat pel procés d'enderroc del Club Nàutic Bètulo tot i que defensa no serà imminent. Segons ha explicat, l'entitat i el govern estan estudiant diferents fórmules per poder mantenir l'espai.

Durant l'entrevista, l'alcalde ha explicat que s'està finalitzant la redacció dels projectes de millora de la climatització de diferents equipaments municipals. També, que s'estudia traslladar alguns departaments al Centre Cultural El Carme, ara que la Universitat de Barcelona no ha renovat el conveni de gestió de l'espai. Per cert, respecte a la Universitat de l'Experiència, que durant les darreres setmanes s'ha rumorejat que deixarà d'implantar-se a Badalona, Garcia Albiol ha assegurat que vol mantenir aquests estudis a l'edifici, però que, a canvi, la UB hauria de posar de la serva part.

Per cert, que l'alcalde ha apuntat que la Fira de la Mediterrània, que Enrique Tomàs va anunciar que se celebraria a Badalona de cara a l'estiu, és molt probable que s'endarrereixi al mes d'octubre, almenys aquest any. Garcia Albiol ha reiterat que la intenció és que tingui lloc anualment pels volts de Sant Joan.