L'estat destina 3,3 MEUR per reparar els danys provocats pel temporal Nelson a Badalona i altres municipis catalans

L'estat destina 3,3 MEUR per reparar els danys provocats pel temporal Nelson a Badalona i altres municipis catalans
Àlex Sisó
14/05/2024 - 20:22

Badalona - L'estat declara l'emergència en la reparació de danys provocats pel temporal Nelson a finals de març i destina 3.360.000€ a Catalunya. D'aquests, un milió i mig, corresponen a la província de Barcelona, en concret als municipis de Badalona, Pineda de Mar, Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt. Malgrat tot, des de l'executiu local asseguren que encara no han rebut cap notificació on es concreti la dotació econòmica que li correspon a Badalona i si entre les actuacions previstes s'inclouen les aportacions de sorra.

Recordem que a principi d'abril, després de reunir-se amb els subdelegats de les províncies afectades, el delegat del govern espanyol, Carlos Priego, es va posar en contacte amb el Ministeri de Transició Ecològica perquè avalués una declaració d'emergència. Aquest dimarts, la Secretaria d'Estat ha emès una resolució que recull la necessitat d'intervenir sense demora a les costes catalanes. Tot i que el delegat del govern espanyol afirma que es troba en contacte amb els alcaldes dels municipis afectats per comunicar-los les actuacions previstes, el govern local assegura que encara no ha rebut cap informació i critica que s'hauria d'haver actuat abans.

Juan Fernández, primer tinent d'alcaldia a l'Ajuntament de Badalona

Tot i no concretar si s'aportarà sorra al litoral badaloní, des de la delegació del govern a Catalunya admeten que la recuperació natural de la sorra en aquestes platges podria trigar massa temps o fins i tot no produir-se. Per aquest motiu, consideren necessari intervenir-hi sense demora per prevenir danys davant futurs temporals. La borrasca Nelson va provocar pèrdues de sorra i retrocessos de platja de fins a 20 metres en alguns punts del litoral badaloní. També plataformes de dutxes desplaçades i esvorancs de fins a tres metres en algunes platges de la zona sud. Com és habitual, van tornar a aparèixer restes d'antigues edificacions a la sorra, les quals es van començar a retirar a mitjan abril a la platja del Pont d'en Botifarreta.