El PSC afirma que les polítiques de seguretat de Garcia Albiol han fracassat

El PSC afirma que les polítiques de seguretat de Garcia Albiol han fracassat
Jordi Ribàs / Susana Soldado
22/05/2024 - 20:42

Badalona - El PSC defensa que les polítiques de seguretat del govern de Garcia Albiol han fracassat. Així ho assegura després de fer-se públic, fa uns dies, l'increment del 15% de la criminalitat a Badalona. El president del grup municipal socialista, Fernando Carrera, reclama a l'executiu que, més enllà d'anunciar un augment del nombre d'agents, millori els recursos amb què treballa el cos.

En aquest sentit, el PSC reclama al govern que es convoqui un Consell de Seguretat on participin tots els grups municipals amb l'objectiu de buscar entre tots una solució a l'increment de delictes que passi per optimitzar recursos.

El PSC també ha criticat, concretament, les dades d'ocupacions d'immobles a la ciutat i la incapacitat, diuen, del govern local per reduir-les. A partir d'unes dades que els ha facilitat el consistori i fetes públiques pels socialistes, es desprèn que, des que Albiol va prendre possessió com a alcalde i fins a finals de març, hi ha hagut més de 300 intents d'ocupació. D'aquests intents, un centenar finalment no s'han consumat. Per Carrera, aquesta xifra demostraria que les polítiques d'Albiol, com ara la regidoria de polítiques contra l'ocupació il·legal, no estarien sent eficients.

Segons les darreres dades oficials publicades pel Ministeri d'Interior i per la Generalitat, a Catalunya el 2023 es van detectar 7.750 ocupacions d'immobles, dels quals 738 es van produir dins l'Àrea Bàsica Policial de Badalona, que també inclou Sant Adrià de Besòs.

Entre les altres dades de criminalitat, l'increment de delictes vinculats al tràfic de drogues preocupa especialment al PSC, ja que, asseguren, acaben comportant més violència al territori. Demanen més rigor al govern quan parli de seguretat perquè, defensen, les dades són greus.