El Zorrilla acull un homenatge a Andreu Solsona per presentar la seva novel·la pòstuma 'Arens d'Algars'

El Zorrilla acull un homenatge a Andreu Solsona per presentar la seva novel·la pòstuma 'Arens d'Algars'
Jordi Ribàs
02/02/2024 - 21:04

Teatre Zorrilla, Badalona - L'entitat BDN Escriu ha presentat Arens d'Algars, una novel·la pòstuma de l'actor i director de teatre badaloní Andreu Solsona. El llibre l'ha presentat aquest divendres al Teatre Zorrilla la seva germana, Maria Solsona, en un acte que també va servir com a homenatge a qui va ser el primer director del Zorrilla un cop reinaugurat, ara fa tot just vint-i-cinc anys.

El ressorgiment d'aquesta novel·la d'Andreu Solsona va començar l'any passat, quan la seva germana, la Maria, també escriptora, va unir-se a BDN Escriu. Carles Martret, president de l'entitat, explica que un cop ella va compartir que tenia un manuscrit inèdit del seu germà, tant ella com l'associació van decidir revisar-lo, corregir-lo i editar-lo. La novel·la és una història familiar que mescla realitat i ficció i que transcorre en el poble on els dos germans es van criar, Algars, a la frontera entre Catalunya i Aragó. De fet, un dels personatges abandona el poble, tal com ho va fer l'avi de l'Andreu i la Maria Solsona.

Durant l'acte, també s'ha rendit un emotiu homenatge a la figura d'Andreu Solsona, mort el 2018 a causa d'un càncer, especialment en la seva faceta teatral. Solsona va ser precisament director durant sis anys del Teatre Zorrilla, i era reconegut arreu de Catalunya per ser un dels membres dels Joglars que van ingressar a la presó per la representació de l'obra La torna el 1977.