Els afectats pel tancament de Can Bofí Vell acampen davant l'Ajuntament per visibilitzar la seva situació

Els afectats pel tancament de Can Bofí Vell acampen davant l'Ajuntament per visibilitzar la seva situació
Sara Nicolás / Jordi Ribàs
16/05/2024 - 21:29

Badalona - Una desena d'usuaris de Can Bofí Vell han passat la nit a la plaça de la Vila de Badalona per protestar contra el tancament de l'equipament. Després de més de dues setmanes dormint al carrer, sis dels afectats han presentat una denúncia davant la Síndica de Greuges de Catalunya perquè consideren que Serveis Socials de l'Ajuntament incompleix les seves funcions.

Equipats amb sacs de dormir i algunes mantes, els afectats han volgut visibilitzar la situació que viuen des del 29 d'abril i reclamar així que es restauri el servei. Fa dues setmanes que són fora de Can Bofí Vell i expliquen que els darrers dies de pluja gairebé no han pogut dormir. És per això que reclamen que es reobri l'alberg per tenir un sostre.

  • Així ho està vivint el César Bao, un dels usuaris de Can Bofí Vell:

Durant la tarda d'avui, una cinquantena de persones, coordinades per la plataforma Badalona Acull, es concentrava davant l'Ajuntament per donar suport als usuaris de Can Bofi Vell que es preparaven per dormir al ras en plena plaça de la Vila. 'Sostre i menjar, som persones' o «¿dormiries tu al carrer?» eren algunes de les consignes que podien llegir-se a les pancartes. Des de l'entitat Badalona Acull asseguren que el govern local s'ha limitat a donar excuses i l'acusen de deshumanitzar els usuaris.

ACAMPADA PL VILA CAN BOFÍ VELL (3)
Concentració a la pl de la Vila per reclamar la reobertura de Can Bofí Vell

Davant les crítiques dels usuaris afectats, les entitats socials badalonines i fins i fins tot la Síndica de Greuges de Catalunya, que ha obert una actuació d'ofici, el govern local es defensa recordant que treballa per obrir un alberg per a emergències habitacionals. També assegura que les persones sense llar continuen sent ateses per Serveis Socials.

  • Rosa del Amo és la responsable de l'àmbit de Protecció de les Persones:

Els afectats es mentalitzen per dormir més dies davant l'Ajuntament de Badalona si res no canvia. Les entitats que els donen suport, però, es mostren preocupades per si han de passar més nits sota la pluja perquè, recorden, la majoria dels afectats pateixen patologies cròniques.