Els Castellers de Badalona podrien disposar de l'antiga fàbrica de Muebles Rojas per assajar

Els Castellers de Badalona podrien disposar de l'antiga fàbrica de Muebles Rojas per assajar
Àlex Sisó / Berta Soler
22/08/2023 - 14:14

Badalona - Els Castellers de Badalona podrien disposar de la fàbrica de Muebles Rojas, al Manresà, per fer els seus assajos. Aquest és l'espai provisional que han proposat a l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, en una reunió celebrada aquest dimarts al Viver. La trobada arriba després que aquest dilluns l'Ajuntament comuniqués a la Colla Micaco que no podran continuar utilitzant el Mercat Maignon fins que es realitzin els informes tècnics arran dels despreniments que l'edifici va patir diumenge.

MUEBLES ROJAS OK
Antiga fàbrica de Muebles Rojas

Els Castellers de Badalona visitaran en les pròximes hores l'antiga fàbrica de Muebles Rojas per comprovar si s'adapta a les seves necessitats, sobretot en qüestions d'altura. Aquest seria l'espai provisional on durien a terme els seus assajos en cas que l'informe tècnic que s'ha de dur a terme al Mercat Maignon, determini que l'espai no és segur. Així i tot, el Cap de colla de l'entitat, Carles Llombart, reclama un espai definitiu i que el govern es comprometi a tirar endavant la Casa de la Festa per a les entitats de cultura popular de la ciutat.

Per la seva banda, l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, admet que cal donar totes les facilitats als castellers perquè formen part del patrimoni cultural de la ciutat i veu factible poder cedir provisionalment l'edifici de Muebles Rojas als castellers, un equipament que també ocupen les brigades municipals. Albiol també s'ha compromès a tirar endavant el projecte de la Casa de la Festa a llarg termini.

Recordem que arran dels despreniments al Mercat Maignon, els tècnics municipals han instal·lat tanques de protecció a tot el perímetre de l'edifici per garantir la seguretat dels vianants. Una mesura preventiva a l'espera que una empresa valori l'estat de l'edifici i cobreixi part de la façana amb una xarxa de protecció.