Badalona i Santa Coloma hauran de valorar si s'adhereixen al conveni entre Generalitat i professionals de la construcció

Badalona i Santa Coloma hauran de valorar si s'adhereixen al conveni entre Generalitat i professionals de la construcció
Sara Nicolás
20/03/2024 - 13:33

Badalona - Badalona i Santa Coloma de Gramenet hauran d'estudiar si s'adhereixen al conveni entre Generalitat i entitats professionals de la construcció per inspeccionar edificis, una possibilitat que ambdós municipis tenen sobre la taula. L'acord, signat fa una setmana, permetrà que equips especialitzats elaborin una diagnosi d'immobles en risc per a les persones. Precisament la Generalitat ha citat aquest matí a l'Ajuntament de Badalona per tractar la seva possible incorporació al conveni.

Segons l'Associació de Consultors d'Estructures, es tracta de dos possibles municipis on es farien inspeccions en profunditat i amb caràcter d'urgència. Precisament dues ciutats que en els darrers mesos han patit episodis de col·lapse a immobles envellits. Amb aquest nou conveni, les entitats professionals de la construcció asseguren poder articular els equips més especialitzats possibles davant situacions d'emergència.

Escoltem Enric Heredia, president de l'Associació de Consultors d'Estructures, entrevistat al Badalona Matí:

Tot i que els tècnics defensen la importància de les ITES, asseguren que hi ha factors que millorarien el manteniment dels edificis. És el cas d'incorporar un tècnic de capçalera, una figura que no és obligatòria actualment. La dificultat, però, rau a trobar l'equilibri per no sobrecarregar econòmicament les comunitats de veïns.

D'altra banda, des de l'Associació de Consultors d'Estructures reiteren que les necessitats dels edificis a l'estat espanyol són diferents respecte a la resta d'Europa. Asseguren que, mentre la resta de països s'orienten cap a l'eficiència energètica, la inversió aquí s'hauria d'enfocar a la rehabilitació i la prevenció.