Els ecologistes veuen probable que el procés judicial contra la Generalitat aturi el PDU de les 3 Xemeneies

Els ecologistes veuen probable que el procés judicial contra la Generalitat aturi el PDU de les 3 Xemeneies
Àlex Sisó
15/09/2023 - 20:21

Badalona - L'admissió a tràmit del recurs judicial contra la Generalitat per declarar nul el PDU de les Tres Xemeneies podria ser imminent. Tant l'equip d'advocats d'Ecologistes en Acció com l'Entesa per a un gran parc litoral al Besòs es mostren confiats que el projecte es podrà aturar. Reconeixen, però, que el procès serà llarg i la sentència per part del TSJC no arribarà fins d'aquí un o dos anys.

En Josep Hurtado, advocat d'Ecologistes en Acció, veu probable que el projecte urbanístic s'aturi, ja que disposen d'al·legacions molt potents com el tema de la inundabilitat de la zona on es vol construir. Recorda que a Catalunya ja hi ha antecedents de plans urbanístics que s'han anul·lat per aquest motiu, com el POUM de Roses. Un altre aspecte és el creixement poblacional. Hurtado considera que és incoherent voler construir prop de 1.800 habitatges en una zona on la població està decreixent. L'advocat espera que els jutges els hi donin la raó i es refaci el PDU de les Tres Xemeneies comptant amb l'opinió dels veïns.

Per la seva banda, en Francesc Alfambra, membre de l'Entesa per a un gran parc litoral al Besòs, també confia que la justícia anul·li l'aprovació definitiva del PDU, gràcies als potents informes pericials dels quals disposen. Assegura que el projecte urbanístic de les Tres Xemeneies té una finalitat especulativa i incompleix totes les normatives jurídiques i de protecció ambiental.

Recordem que per fer front al procés judicial, la plataforma ha engegat una campanya de micromecenatge amb l'objectiu de recaptar 15.000 euros per cobrir les despeses. La iniciativa, anomenada 'Salvem el litoral de les Tres Xemeneies', es du a terme a través del web Goteo.