Els pisos turístics sense llicència posen al límit el veïnat del Front Marítim

Els pisos turístics sense llicència posen al límit el veïnat del Front Marítim
Àngel Hernández
04/04/2024 - 14:55

Front Marítim, Badalona - Els veïns del Front Marítim denuncien que a la zona hi ha pisos turístics sense llicències que vulneren el seu dret al descans. Exposen que els turistes embruten les zones comunes amb sorra de la platja i que no segueixen la normativa de seguretat a la piscina.

Els pisos turístics estan operatius durant tot l'any, però el perfil dels turistes varien. Segons els veïns, els mesos de juny i juliol són principalment famílies, mentre que per primavera són grups de joves que acostumen a generar molèsties. Els residents no han pogut demostrar que són turistes, però, perquè aquests al·leguen ser familiars del propietari. Davant d'aquesta situació, l'única solució és trucar a la Guàrdia Urbana perquè aixequi acta cada vegada que fan massa soroll.

L'Eva Castilla és la presidenta de l'Associació de Veïns del Front Marítim:

És molt complicat demostrar que són turistes. Sempre que els hi preguntes et responen que han vingut una setmana a casa del seu germà o d'algun familiar

Recordem que al ple ordinari de febrer es va aprovar per unanimitat prohibir l'atorgament de llicències a pisos turístics durant un any, tot i que des del 2015 ja no es podia fer al litoral. Els veïns denuncien que aquests pisos encareixen el lloguer i que els propietaris prefereixen llogar-los a turistes a preus alts en comptes de veïns.

L'arribada dels turistes encareix molt els lloguers de la zona. El veí quan lloga per una setmana és gairebé el que tu pagaries per un mes. És molt més rendible pel propietari del pis

Els veïns de la zona neguen fòbia al turisme. I és que, tot i que el defensen com a necessari per a la ciutat, asseguren que aquest ha de ser responsable i que els turistes s'han d'allotjar a hotels.