Els sindicats demanen a l'Ajuntament que es posi les piles amb la inversió dels 2,5 milions en climatització

Els sindicats demanen a l'Ajuntament que es posi les piles amb la inversió dels 2,5 milions en climatització
Mar Martínez / Susana Soldado
28/08/2023 - 14:53

Centre - Els sindicats de l'Ajuntament de Badalona consideren un pegat la solució d'aparells de refrigeració domèstics, els coneguts com a pingüins, per fer possible el treball als edificis municipals els dies de molta calor. Tot i això, troben que és una bona solució provisional, i demanen al govern que es posi les piles per iniciar el procés burocràtic que permeti renovar o reparar els aparells de refrigeració dels edificis.

Sindicats Ajuntament CCOO IAC CATAC UGT Glòria Ortega Juan Carlos Forcén Laura Hernández Pol Acózar 1

La temperatura de l'edifici del Viver depèn de dos grans aparells ubicats al terrat. Un no funciona i l'altre ho fa només al 10 %. D'aquí que fa uns dies la situació a les oficines d'atenció ciutadana i als departaments fos insuportable. Els sindicats demanen que l'ajuntament posi ja en marxa la maquinària burocràtica perquè la inversió de 2,5 milions d'euros en sistemes de climatització anunciada la setmana passada sigui efectiva. La solució definitiva, diuen, implicaria canviar els aparells.

Aquest dilluns, la baixada de temperatures fa possible el treball, però els sindicats temen que si la calor torna, tornin també els ventiladors a les taules dels funcionaris i la situació sigui insostenible. Les denúncies a Inspecció de treball, l'última la setmana passada, no han servit de gaire.

La calor extrema a les oficines del Viver no és exclusiva. A altres edificis municipals, com l'Ajuntament, el Banc Central, la comissaria de Guàrdia Urbana o oficines de districte i centres cívics, la climatització ha quedat obsoleta.