L'Ajuntament invertirà 2,5 M€ per arreglar els sistemes de climatització d'edificis municipals

L'Ajuntament invertirà 2,5 M€ per arreglar els sistemes de climatització d'edificis municipals
Jordi Ribàs
24/08/2023 - 14:47

Badalona - L'Ajuntament de Badalona invertirà 2,5 milions d'euros en la millora i la renovació dels sistemes de climatització dels edificis municipals. La inversió haurà de passar per un ple extraordinari previst pel mes de setembre. Actualment, s'està diagnosticant l'estat de fins a 83 edificis municipals.

A curt termini, el govern també prepara licitacions per millorar la climatització de diferents espais de l'edifici municipal El Viver, de l'Escola de Natura Angeleta Ferrer, de l'Oficina Municipal de Districte 5, de l'edifici A de la Guàrdia Urbana i de l'Arxiu Municipal. A més, de manera urgent, també s'han adquirit 25 equips portàtils de refrigeració que entraran en funcionament la setmana vinent.

L'anunci del govern local arriba enmig d'una onada de calor i després d'un mes de queixes de treballadors municipals per les altes temperatures dins les oficines. De fet, ja al juliol diversos treballadors van començar a portar a la feina ventiladors personals i els sindicats denunciaven que el mal manteniment dels edificis municipals, des d'instal·lacions esportives, a serveis ciutadans com l'IMPO, fan que les altes temperatures siguin insostenibles tant per als treballadors, com per als usuaris.

Així mateix ho corrobora en un comunicat la 2a tinenta d'alcaldia de l'Ajuntament, Cristina Agüera, qui assegura que el seu govern “s'ha trobat amb una situació molt complicada, amb molts equipaments municipals sense que funcioni la climatització, amb aparells en mal estat o directament espatllats sense cap manteniment”. Per això, afegeix Agüera, el govern local es compromet a què “l'any vinent la ciutat de Badalona pugui disposar de dependències municipals i espais, com biblioteques o centres cívics, que estiguin degudament climatitzats i que, quan siguin necessaris, puguin fer la funció de refugis climàtics interiors per a la ciutadania”.

Recordem que, actualment, Badalona no disposa de cap espai interior municipal com a refugi climàtic i només té aquesta consideració el parc de Can Solei i de Ca l'Arnús. L'única excepció, i per iniciativa de la Generalitat, és l'obertura dels centres cívics de Juan Valera i de Nova Lloreda del 28 d'agost al 31 d'agost.