Els sindicats PSU i SIP-FEPOL, contraris a substituir agents de la Guàrdia Urbana per seguretat privada als edificis públics

Els sindicats PSU i SIP-FEPOL, contraris a substituir agents de la Guàrdia Urbana per seguretat privada als edificis públics
Àlex Sisó
02/10/2023 - 18:51

Badalona - Els sindicats policials PSU i SIP-FEPOL es mostren contraris a la decisió del govern local de substituir per seguretat privada als agents de la Guàrdia Urbana que vigilaven els edificis municipals. Tots dos coincideixen en el fet que aquesta reestructuració afecta el dia a dia dels urbans de més de 55 anys, als quals, per edat, els correspon un lloc de treball de segona activitat com el que ara estaven fent.

La Plataforma Sindical Unitària (PSU) titlla la mesura d'ineficaç. Considera que aquesta decisió no permetrà incrementar el nombre d'efectius al carrer perquè els agents substituïts, diu, no sortiran a patrullar per l'edat que tenen. El sindicat veu contradictori que el govern d'Albiol opti per fer sortir al carrer agents amb edats pròximes a la jubilació, mentre que a la prefectura del cos hi ha guàrdies urbans joves desenvolupant tasques de logística i oficina.

Des del Sindicat Independent de la Policial Local (SIP-FEPOL), accepten que la reestructuració adoptada per l'Ajuntament de Badalona sigui momentània, però es mostren contraris al fet que s'allargui en el temps. De mantenir-se aquesta situació, preveuen demanar una reunió urgent amb la regidoria de seguretat ciutadana per trobar punts en comú.

Per la seva banda, l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, entén el posicionament dels sindicats i ha deixat la porta oberta a replantejar la situació quan el cos de la Guàrdia Urbana disposi dels agents suficients.

Albiol ha detallat que el fet de substituir agents de la Guàrdia Urbana per seguretat privada als edificis municipals és una mesura que també han pres altres administracions. Tant els sindicats PSU com SIP-FEPOL defensen que aquesta és una de les funcions que té assignades la policia local.