Els tècnics sanitaris celebren l'acord amb Salut, però alerten que estan preparats per tornar a fer vaga

Els tècnics sanitaris celebren l'acord amb Salut, però alerten que estan preparats per tornar a fer vaga
Jordi Ribàs
01/02/2024 - 15:54

Badalona - El col·lectiu de tècnics sanitaris celebren l'acord amb el departament de Salut que ha permès desconvocar la vaga iniciada a principis de mes, però alhora alerten que els sindicats estan preparats per tornar a fer vaga si no es compleixen els compromisos.

Així ho ha emfatitzat aquest dijous la Montserrat Martín, secretària d'organització del Sindicat Estatal de Tècnics Superiors Sanitaris i treballadora de l'Hospital badaloní Germans Trias i Pujol. Martín remarca que, malgrat que s'han pactat millores econòmiques i organitzatives, així com una reclassificació de la seva categoria laboral que es negociarà amb el Ministeri, aquests canvis encara no s'han materialitzat. Per això, diu, serà important l'avaluació de la implantació dels acords, que es farà cada dos mesos. De moment els sindicats opten per fer un vot de confiança, però ja avisen que estan disposats a tornar a fer vaga si no es fan realitat les millores pactades.

Recordem que els sindicats de tècnics sanitaris van desconvocar aquest dimarts la vaga indefinida que mantenien des del 8 de gener després d'arribar a un acord amb el Departament de Salut. El conseller de Salut, Manel Balcells, qualificava l'acord de “satisfactori” i ha celebrat haver pogut posar fi a un conflicte que “venia de lluny”.