Els veïns de Coll i Pujol, escèptics amb la proposta d'ERC de regular els clubs cannàbics a Badalona

Els veïns de Coll i Pujol, escèptics amb la proposta d'ERC de regular els clubs cannàbics a Badalona
Àlex Sisó / Laura Valverde
13/09/2023 - 16:07

Badalona - El president de l'Associació de Veïns de Coll i Pujol, Francesc Castillo, es mostra escèptic davant la proposta del grup municipal d'ERC de presentar una moció al ple per treballar en una ordenança que reguli els clubs cannàbics a la ciutat. Els veïns continuen lluitant perquè no s'obri un d'aquests locals al carrer Maragall i aquest dijous es reuniran amb la regidora Rosa Bertran per parlar sobre la problemàtica.

Recordem que la setmana passada Esquerra Republicana exposava que no existeix una normativa estatal ni autonòmica que reguli l'activitat de les associacions i clubs cannàbics. Per aquest motiu els republicans són partidaris d'implementar ordenances municipals que regulin el funcionament i ubicació d'aquests establiments. Des de l'associació de veïns de Coll i Pujol, però, posen en dubte que la proposta sigui efectiva. El president de l'entitat, Francesc Castillo, assegura que les regulacions presentades per molts ajuntaments amb relació als clubs cannàbics no han prosperat.

Des d'ERC, en canvi, afirmen que diversos municipis catalans com Sant Feliu de Llobregat, Sitges o Montgat, entre d'altres, ja fa anys que disposen d'aquest tipus d'ordenances. Admeten, però, que la justícia ha tombat ordenances com la de Barcelona al ser massa restrictives. El president de l'AV de Coll i Pujol considera que difícilment aconseguiran evitar l'obertura del club cannàbic al barri. Assegura, però, que s'acullen a les declaracions que va fer el regidor d'urbanisme Dani Gràcia a La Vanguardia, qui va dir que precintarien el local si es detecta consum d'estupefaents.