ERC Badalona instarà al govern local a regular la implantació i el funcionament dels clubs cannàbics

ERC Badalona instarà al govern local a regular la implantació i el funcionament dels clubs cannàbics
Àlex Sisó
07/09/2023 - 19:59

Badalona - Esquerra Republicana presentarà una moció al Ple de setembre per instar al govern de Badalona a treballar en una ordenança municipal que reguli la implantació i el funcionament dels clubs cannàbics a la ciutat. La decisió arriba davant la possible obertura d'un d'aquests espais al carrer Maragall. Un local que no disposaria de llicència d'obra ni d'activitats i que fa mesos està provocant malestar i preocupació entre els veïns de Coll i Pujol.

CLUB CANNABIS

Segons ERC, actualment no existeix una normativa estatal i Catalunya no té un marc legal que reguli la implantació i funcionament de l'activitat que desenvolupen les associacions i clubs cannàbics. Per aquest motiu els republicans són partidaris d'implementar ordenances municipals que regulin el funcionament i ubicació d'aquests establiments. El president del Grup Municipal d'ERC a Badalona, Àlex Montornès, ha explicat que instaran al govern del PP a treballar en una ordenança perquè sigui aprovada en un termini de tres mesos, involucrant les entitats veïnals, les associacions cannàbiques i els grups municipals.

Montornès s'ha reunit aquesta setmana amb els veïns de Coll i Pujol, els quals continuen preocupats per la possible obertura del club cannàbic del carrer Maragall, el qual encara continua en obres. Consideren que la presència d'aquest espai és inadequada a causa de la proximitat amb l'escola Jungfrau i de la futura Ventós Mir. Després d'haver recollit més d'un centenar de signatures contra l'obertura del club cannàbic aquest juliol, l'Associació de Veïns de Coll i Pujol resta a l'espera de reunir-se amb l'executiu local.