Els veïns desallotjats del carrer Canigó, 7 podran tornar-hi quan es facin les obres de seguretat

Els veïns desallotjats del carrer Canigó, 7 podran tornar-hi quan es facin les obres de seguretat
Berta Soler / Paula Russiñol
14/02/2024 - 22:47

Badalona - Els veïns de l'edifici número 7 del carrer Canigó no podran tornar a casa seva fins que no es facin unes obres de seguretat mínimes que garanteixin que l'edifici no col·lapsarà. Així ho ha assegurat l'alcalde Albiol aquest dimecres, després que els Bombers desallotgessin al matí els vint pisos del bloc. Ho han fet arran de l'avís d'un veí que ha detectat una esquerda que tocava amb la paret de l'edifici esfondrat fa una setmana. L'Ajuntament treballarà conjuntament amb la Generalitat per estudiar la seguretat dels blocs d'aquest tram del carrer Canigó.

El govern local explica que les obres indispensables són unes mesures correctores que garanteixin que els sostres dels habitatges no cedeixen i col·lapsin. L'alcalde Xavier Garcia Albiol assegura que fins que no s'executin, no hi tornarà a viure ningú. Una decisió que vol garantir la seguretat del veïnat.

Amb tot, Albiol ha afirmat que els afectats podran accedir aquest dijous als seus habitatges per agafar els objectes personals més necessaris. La majoria de les famílies han dormit aquesta darrera nit a casa de familiars o amics, i només una ha estat derivada al CUESB. Alguns d'ells explicaven aquest dimecres al migdia com havien viscut el sobrevingut desallotjament.

Ho explica la Sara Blanco, veïna dels baixos:

Paral·lelament, l'Ajuntament es reunirà aquest divendres amb la Generalitat en una mesa d'emergència per avaluar la seguretat dels immobles construïts en la mateixa promoció que el número 9, que es va esfondrar dimarts passat. L'objectiu és aconseguir una radiografia exacta de l'estat de seguretat dels habitatges. Recordem que parlem d'unes promocions construïdes l'any 1959. Amb tot, els Bombers han determinat aquest dimecres que la finca número 11 no presentaria deficiències estructurals.

D'altra banda, els veïns dels pisos del número 9 que no van col·lapsar han pogut accedir aquest dimecres als seus pisos acompanyats de bombers per recollir pertinences.