Engestur assumirà nous serveis municipals per millorar la prestació que oferia fins ara l'Ajuntament

Engestur assumirà nous serveis municipals per millorar la prestació que oferia fins ara l'Ajuntament
Judit Larios / Raquel Moreno
02/04/2024 - 23:35

Badalona - El ple també ha aprovat la modificació dels estatuts de l'empresa municipal Engestur, que permetrà incorporar noves prestacions al seu servei. Així, assumirà, entre altres tasques, la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics i la gestió i manteniment d'equipaments com mercats i poliesportius. El punt ha tirat endavant amb l'abstenció de Badalona En Comú Podem i Guanyem Badalona.

Aquests serveis, que fins ara eren responsabilitat de l'Ajuntament, s'adjudicaran a Engestur amb la voluntat, segons ha defensat el govern local, de millorar la seva prestació. L'alcalde Xavier Garcia Albiol ha reconegut que les limitacions de la brigada municipal han impedit que, en alguns casos, s'oferís un servei adequat.

La brigada municipal ha fet un esforç titànic més enllà de les seves possibilitats humanes i logístiques i els ho hem d'agrair, però no ha pogut donar l'abast a totes les necessitats.

El regidor del PSC Christian Carneado, qui va ser gerent d'Engestur, ha coincidit en la capacitat de l'empresa de fer més feina i de manera més eficient. Això sí, ha posat en dubte que es pugui aprovar aquesta modificació dels estatuts. Segons el socialista, continua havent-hi els mateixos problemes jurídics que han impedit fer-ho en els darrers anys.

És molt difícil justificar econòmicament que una societat municipal pugui dur a terme les tasques amb avantatge econòmic respecte a si les fa directament el mateix Ajuntament.

D'altra banda, el govern local ha detallat que està creant un registre dels propietaris de parcel·les privades de la Serralada de Marina que no compleixen les seves obligacions de prevenció d'incendis. Així ho ha anunciat en resposta a la moció presentada per Guanyem Badalona que demanava una actuació urgent als boscos de Canyet. Segons han explicat, la regidoria de Medi Ambient està preparant expedients sancionadors per a aquests propietaris. També estudia com netejar la zona de vegetació seca. L'executiu popular ha tombat la moció argumentant que el text l'acusa de no fer tot el possible en matèria de prevenció d'incendis.