Entrem al taller de l'escultora badalonina Laia Pla

Entrem al taller de l'escultora badalonina Laia Pla
Laia Martínez
06/09/2023 - 16:28

Badalona - L'escultora badalonina Laia Pla sabrà aquest dilluns, 11 de setembre, si ha guanyat el vot popular del Beautiful Bizarre Art Prize 2023, que es tanca aquest 7 de setembre, amb la seva peça reivindicativa 'Coralina'. Una figura que vol denunciar com el canvi climàtic i la contaminació afecten negativament la Gran Barrera de Corall.

La Laia Pla ens ha obert les portes del seu taller, ubicat al carrer Batista i Roca, al barri del Raval.

LAIA PLA 3
La base de 'Coralina'

Una de les virtuts de la 'Coralina' és el color. Un color viu que, a causa de l'augment de la temperatura als oceans, s'està reduint a la Gran Barrera de Corall. Aquest escenari el va personificar en una figura femenina.

És una oportunitat molt especial poder optar a aquest premi, diu, perquè s'identifica molt amb l'art figuratiu que es mostra. De fet, explica que malgrat el temps que fa que s'hi dedica i d'haver estat seleccionada a molts concursos, mai ha estat guardonada a cap. 🗞️ Aquí recuperem la notícia publicada el 30 d'agost.

LAIA PLA 20
LAIA PLA 5

L'art de la Laia destaca per tenir un estil molt personal, basat en figures humanes i mostrar les seves expressions, amb l'ús també dels colors. Són peces policromades, fetes a base de resina.

LAIA PLA 21
LAIA PLA 22

Tot i això, l'artista va començar amb escultures tèxtils, un estil relacionat amb els seus estudis previs de disseny de moda. La primera que va fer és 'La noia amb cua', un autoretrat.

En un futur, però, li agradaria tornar als seus orígens amb les textures tèxtils i treballar escultura amb tapís. I és que l'escultora badalonina explica que prefereix els fils a la resina perquè és més creativa.

🚗 La 'Coralina' continua la seva gira i després de ser exposada a una galeria de Lleida, del 12 al 15 d'octubre estarà a la Ruta de l'Art de Castelló d'Empúries. També exposarà dues peces al Kronos Art, del Poble Espanyol. I no para. Perquè ara mateix també està acabant d'esculpir tres geishes per a la Fira d'Art d'Oslo d'aquest novembre.

LAIA PLA 7
LAIA PLA 16

En preguntar-li per referents en el sector de l'escultura, destaca, per exemple, Joana Vasconcelos, Melissa Ichiuji, Gerard Mas, Eudald de Juana o Cristina Córdova.

El sector el veu complicat perquè, apunta, està parat.

📺 Notícia TV: