ERC, Comuns i Guanyem entreguen una carta a Albiol per frenar els pisos a Ca l'Arnús

ERC, Comuns i Guanyem entreguen una carta a Albiol per frenar els pisos a Ca l'Arnús
Jordi Ribàs
13/06/2024 - 21:07

Badalona - Els grups municipals d'Esquerra Republicana, En Comú Podem i Guanyem Badalona exigeixen aturar la construcció de pisos a tocar de l'entrada del parc de Ca l'Arnús, sigui mitjançant una permuta o una expropiació.

Els tres partits, juntament amb la plataforma Defensem Ca l'Arnús, han adreçat una carta a l'alcalde de Badalona, demanant el compliment dels acords adoptats pel Ple municipal el desembre de 2022, on s'instava al govern a activar el procés de permuta o expropiació de les tres finques urbanitzables dins dels terrenys del parc.

Per Esquerra, l'opció més viable és l'expropiació, que actualment està valorada amb un cost d'entre 8 i 10 milions d'euros. Àlex Montornès, president del grup municipal dels republicans, explica que prefereix l'expropiació perquè considera que “la permuta traslladaria el problema a un altre barri de la ciutat”.

Aïda Llauradó, presidenta del grup municipal dels comuns, remarca que el seu partit no ha canviat d'opinió respecte a la moció del 2022, i assenyala l'alcalde Xavier García Albiol per incomplir una promesa electoral.

Dolors Sabater, presidenta de Guanyem Badalona, acusa Albiol d'amagar la seva responsabilitat com a alcalde, que és, diu, trobar la manera de fer complir l'acord del ple del 2022.

Recordem que, l'últim cop que es va debatre aquesta qüestió al ple municipal, el govern local va defensar l'opció d'una permuta de la majoria dels terrenys edificables dins el parc que són propietat de TUSGSAL. Sí que permetria, però, la construcció de pisos on actualment hi ha les antigues naus de l'empresa Covesa, al costat de l'entrada al parc pel carrer Sant Bru.

Foto: Plataforma Salvem Ca l'Arnús