ERC creu que l'augment de la criminalitat evidencia l'ineficiència de les polítiques de seguretat d'Albiol

ERC creu que l'augment de la criminalitat evidencia l'ineficiència de les polítiques de seguretat d'Albiol
Judit Larios
29/05/2024 - 20:34

Badalona - ERC Badalona considera que la pujada del 15% de la criminalitat demostra que l'estratègia del govern popular de reforçar la seguretat no és eficaç. En canvi, li retreu que no prengui mesures per disminuir la vulnerabilitat a la ciutat que, afirma, és un dels factors que generen delinqüència.

El president del grup municipal d'ERC, Àlex Montornès, acusa el govern de Xavier Garcia Albiol d'estar fent un mal ús de la seva majoria absoluta. Li retreu que algunes de les seves principals polítiques vagin en la línia de tenir un arbre de Nadal de grans dimensions o d'oferir espectacles de drons. Després que la criminalitat hagi passat d'estar per sota de la mitjana de l'àrea metropolitana, el primer trimestre de l'any passat, a estar per sobre de la mitjana catalana, aquest any, constata que la ciutat està avui pitjor que fa un any.

En una entrevista al Badalona 360º, Montornès també s'ha referit al tancament de Can Bofí Vell, recriminant que el govern local rebutgés l'ajuda que li va oferir la Generalitat per mantenir l'equipament. I és que el Departament de Drets Socials es va prestar a assumir el cost del servei de l'alberg durant sis mesos, mentre l'Ajuntament buscava la forma de fer-se'n càrrec. Montornès acusa l'executiu popular de no voler revertir la pobresa sinó de voler, diu, «fer-la fora de la ciutat».