ERC proposa crear el Pacte per la Sequera a Badalona

ERC proposa crear el Pacte per la Sequera a Badalona
Àlex Sisó
29/11/2023 - 20:04

Badalona - Esquerra Republicana proposa constituir el Pacte per la Sequera a la ciutat. El president del grup municipal, Àlex Montornès, considera essencial que govern, oposició i societat civil treballin conjuntament per fer seguiment de l'emergència que viu la ciutat i acordin mesures per reduir el consum d'aigua.

El republicà assegura que davant l'actual escenari de sequera i la manca de pluges, en un futur s'hauran de prendre decisions impopulars com reduir la pressió de l'aigua. Per aquest motiu es mostra partidari de remar tots a favor perquè hi hagi un gran consens de ciutat. Entrevistat al programa BDN 360, el republicà s'ha mostrat partidari de dur a terme campanyes informatives perquè la ciutadania prengui consciència de l'emergència hídrica que estem vivint, així com difondre consells i recomanacions per estalviar aigua.

Àlex Montornès al BDN360

La proposta d'Esquerra Republicana arriba l'endemà que Badalona, juntament amb els 200 municipis que s'abasteixen del sistema Ter-Llobregat, hagi entrat en fase de preemergència per sequera. A la nostra ciutat, implica reduir a la meitat l'aigua destinada al reg de gespa en superfícies on es practiqui esport federat. Aquesta fase també limita el consum fins a 210 litres per habitant. Una mesura que, recordem, no afecta a Badalona, que actualment té un consum mitjà de 150 litres per habitant, per sota del llindar.