Èxit de participació al calendari d'advent solidari de Badalona, amb una cinquantena de premiats

Èxit de participació al calendari d'advent solidari de Badalona, amb una cinquantena de premiats
Judit Larios
13/01/2024 - 17:35

Badalona - Unes 800 persones han participat en la primera edició del calendari d'advent solidari de Badalona. L'interès per aquesta iniciativa ha superat les expectatives dels seus impulsors, que ho consideren tot un èxit. L'entrega de premis als millors classificats ha tingut lloc aquest matí als jardins de la Fundació Acollida i Esperança.

Al calendari d'advent hi han col·laborat 24 entitats socials, una per cada dia del joc. La dinàmica consistia a respondre una pregunta diària sobre cadascuna d'elles. L'objectiu era fer xarxa entre les entitats i, sobretot, donar a conèixer la seva tasca.

Hi havia entitats que passaven més desapercebudes. Volíem buscar no només els qui ja ens coneixien, sinó també arribar a gent que normalment no està vinculada i hem fet aquest pas.

La cerca de la resposta correcta a les preguntes plantejades ha contribuït no només a un augment de visites a les pàgines web de les entitats, sinó també a una conscienciació dels participants sobre diferents problemàtiques socials. Els impulsors del calendari confien que la difusió aconseguida es tradueixi en una major implicació de la ciutadania en les seves causes. De fet, assenyalen que algunes ja han notat un increment de donacions i esperen que, en els pròxims mesos, algunes d'aquestes persones facin el pas d'involucrar-se com a voluntàries.

Davant l'èxit d'aquesta primera edició, la intenció és fer un nou calendari d'advent de Badalona el Nadal que ve. Enguany, prop d'una cinquantena de participants han rebut premis com vals per gastar en botigues, un televisor o, fins i tot, un viatge, després d'haver respost correctament totes les preguntes.

calendari advent