Filo Cañete exigeix la protecció de la platja de les Tres Xemeneies: 'És una obligació del Ministeri'

Filo Cañete exigeix la protecció de la platja de les Tres Xemeneies: 'És una obligació del Ministeri'
Judit Larios
18/06/2024 - 21:27

Sant Adrià de Besòs - L'alcaldessa de Sant Adrià de Besòs, Filo Cañete, reclama la descontaminació i estabilització de les platges del municipi. En una reunió celebrada fa tot just una setmana amb la Direcció General de Costes, l'executiu adrianenc va pressionar el Ministeri recordant-li que és una actuació necessària per al desenvolupament de la zona de les Tres Xemeneies.

El motiu és que el col·lector de Llevant, que actualment funciona com a barrera per frenar les afectacions dels temporals a les platges, es traslladarà a finals del 2025, de manera que el litoral quedarà desprotegit. Així, la intenció és instal·lar elements com espigons i dunes que compleixin aquesta funció. Es tracta d'una actuació que ja prevista en el Pla Director Urbanístic de les Tres Xemeneies.

Segons ha explicat Cañete, aquestes actuacions de caràcter preventiu no només serviran per preservar el litoral. Seran el pas previ, també, per construir un passeig marítim que connecti el tram de platges entre Barcelona i Badalona.