Garcia Albiol sobre el reallotjament dels veïns de Venus a Badalona: 'Aquesta no és una possibilitat'

Garcia Albiol sobre el reallotjament dels veïns de Venus a Badalona: 'Aquesta no és una possibilitat'
Sara Nicolás / Jordi Ribàs
13/03/2024 - 11:42

Badalona - L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, s'ha mostrat contrari a la possibilitat de reallotjar a Badalona veïns de l'edifici Venus del barri de la Mina.

«Aquesta no és una possibilitat», així responia a través d'una piulada a X al secretari general de Drets Socials, Oriol Amorós, qui, entrevistat ahir al Badalona Matí, assegurava que existeix la possibilitat que alguns optin per venir a viure en pisos a la ciutat. Garcia Albiol ha rebutjat d'aquesta manera la proposta de la Generalitat, que ha de reallotjar les 239 famílies que viuen a l'edifici abans del seu enderroc, previst a partir del 2028. L'alcalde de Badalona recomana reubicar aquests veïns «al costat del domicili del President de la Generalitat, Pere Aragonès».

Per Esquerra Republicana, les declaracions de l'alcalde són indignes perquè, afirmen, deshumanitza i estigmatitza els veïns del barri de la Mina. A més, el president d'Esquerra a Badalona, Àlex Montornès, ha assegurat que la majoria dels veïns seran reallotjats al mateix municipi de Sant Adrià, i que només uns pocs han decidit lliurement mudar-se a Badalona. Ho ha explicat a la tertúlia del Badalona TRES60.

Recordem que la proposta de la Generalitat sorgeix de la necessitat de reallotjar les 239 famílies que viuen a l'edifici Venus abans del seu enderroc, previst a partir del 2028.